Очевидно има разцепление във Величие“, утре ще трябва да следим

...
 Очевидно има разцепление във Величие“, утре ще трябва да следим
Коментари Харесай

Подреждането на политическия пъзел: Как влияе разцеплението на „Величие“ върху съставянето на кабинет?

 

„ Очевидно има разединение във „ Величие “, на следващия ден ще би трябвало да следим ще влязат ли, какво ще гласоподават, какво ще вършат. Тази групировка очевидно удостовери упованията, че няма да бъде консолидирана, за наслада на Костадин Костадинов, който в този момент ще има опция да каже „ Аз ви споделих, че те не са същинските “.

Това сподели журналистът Силвия Великова в предаването „ Тази заран “ по bTV във връзка напрежението в ПГ „ Величие “. 

През последните 2 седмици групата се към момента не е обединена по въпроса дали ще поддържа кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление? България 3 мин. Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление?  Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас България 2 мин. Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление? България 3 мин. Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление?  Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас България 2 мин. Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас

Ивелин Михайлов - идеологът на „ Величие “, зави на 1 юли, че петима депутати евентуално ще се отделят. По-рано пред Българска национална телевизия той изрази мнението, че измежду тях има депутати, които „ към този момент имат сделка със остарялата власт “.

„ От изключително значение е да знаем какво съставлява това разединение. Информацията към този момент е, че става дума за 5 души, а напомням, че болшинството, с цел да се направи кабинет е 121, а депутатите на ГЕРБ-СДС е 114. “, сподели политологът Димитър Ганев и добави, че остава опцията и за правителство на малцинството. 

Според Силвия Великова на следващия ден – 3 юли, най-важното нещо ще бъде какъв брой души ще се записват. А Наталия Киселова направи съпоставяне сред политическата обстановка у нас и Европейското състезание по футбол.

„ Снощният втори мач Португалия – Словения ни сподели, че тимовете са относително добре готови да играят 90 мин., само че от време на време срещата продължава по-дълго. В рамките на този парламент имаме един нов, чужд индивид, който съумя да прескочи 4 %, т.е. играл е 90 мин., само че не си дава сметка, че шампионата продължава. В този смисъл към този момент пасовете сред тях не са добре центрирани и това дава опция на по-опитните играчи да овладяват топката “, изясни тя.

„ За мен в случай че няма поддръжка от ПГ и то на кардинална основа – т.е. стратегия, или общи министри, е доста нестабилно и това по-скоро ще провокира ротация към идващите мандати. Така за мен изборите са а 6 октомври “, сподели още доцент Киселова.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР